top of page

aug. 15., Szo

|

GARTEN PAJTA, MÁRFFY-HÁZ

GYEREKTÁBOR ZÁRÓ KIÁLLÍTÁS

A GARTEN nyári napközis táborának keretében Stefan Osnowski vezetésével a gyermekek egy héten keresztül ismerkedhetnek különböző képalkotási módokkal. A rajz és festés mellett a linómetszés és fametszés technikáját is eltanulhatják. A tábort záró kiállítás a gyermekek munkáit mutatja be. INGYENES

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
GYEREKTÁBOR ZÁRÓ KIÁLLÍTÁS
GYEREKTÁBOR ZÁRÓ KIÁLLÍTÁS

Idő és helyszín

2020. aug. 15. 16:00 – 17:00

GARTEN PAJTA, MÁRFFY-HÁZ, Lovas, Malomvölgy utca 35.

Az eseményről

Gyermekek a táborunkban a festés és rajzolás mellett megismerkedhet olyan különleges művészi technikákkal is mint a fametszés és a linómetszés, illetve kollázs és szoborkészítés során is kipróbálhatják alkotóerejüket. A hat nap alatt a gyermekek együtt kutatnak, alkotnak,  merülnek el a művészet eszközeinek titkokat rejtő világában Stefan Osnowski képzőművész vezetésével.

Stefan Osnowski 1970-ben született Németországban, jelenleg Budapesten él és dolgozik. A fametszet újszerű felhasználásával és a technika nyújtotta lehetőségek kiaknázásával foglalkozik. A Greifswaldi Egyetem Caspar David Friedrich Képzőművészeti Intézetében diplomázott képzőművészként, ugyanitt művészet- és drámapedagógiát is tanult. Hosszú ideje tanít képzőművészetet és foglalkozik művészetpedagógiával. Gyerekekkel, serdülőkkel és felnőttekkel is dolgozik, Németországban, Magyarországon és Portugáliában egyaránt.

Szívvel, lélekkel, kézzel, művészettel… − Napközis táborunk tulajdonképpen egy művészeti kutatóprojekt, amely az esztétikai tapasztalatok átélését hivatott elősegíteni. A projekt célja az egyéni kreativitás átfogó, minden érzéket megmozgató, érzelemmel és értelemmel való megtapasztalása és fejlesztése. A felfedező, kísérletező, játékos és projekt-, valamint problémaorientált tanulási formák segítségével a gyerekek életkoruknak megfelelően kapcsolódhatnak a feldolgozásra kerülő témákhoz, ezáltal önmagukhoz és az őket körülvevő környezethez is.

A résztvevők sokoldalú tapasztalatot szerezhetnek az esztétikai tanulás legkülönbözőbb formáin keresztül, különböző művészeti technikákat sajátíthatnak el, és kifejezhetik mindazt, amit a világuk vizsgálata során, és annak megtapasztalása közben megismernek.

A tábor utolsó napján (szombaton) kiállítást rendezünk a gyerekek munkáiból a Garten Pajtában.

Esemény megosztása

bottom of page