top of page

aug. 02., V

|

ZM&G galéria

PÓDIUM: A BIZARR ESZTÉTIKÁJA

Szöllősi Géza képzőművésszel F. Kovács Attila építész, látványtervező beszélget életpályáról, vizualitásról, valamint a tárgyak formán és funkción túli pszichológiájáról.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
PÓDIUM: A BIZARR ESZTÉTIKÁJA
PÓDIUM: A BIZARR ESZTÉTIKÁJA

Idő és helyszín

2020. aug. 02. 18:00 – 20:00

ZM&G galéria, Csopak, Bene Dűlő u. 1.

Az eseményről

Szöllősi Géza a kortárs magyar képzőművészet legbizarabb alkotója. Bogárkreatúrái, állatpreparátumai, hússzobrai már számtalan ország kiállítóhelyeit bejárták és hökkentették meg nézőit. Pedig Szöllősi nem csinál mást, mint szétszed és összeszerel, az élettelen anyagból újrateremti saját világát. És hogy hol van ebben a folyamatban a lélek? Erre keresik a választ beszélgetőpartnerével F. Kovács A építésszel, díszlet- és látványtervezővel. 

F. Kovács Attila díszlettervezői munkáit már megcsodálhattuk Jeles András Álombrigád, Szabó István A Napfény íze, Enyedi ildikó Simon Mágus,  Kamondi Zoltán Az alkimista és a szűz, illetve Janisch Attila hosszú alkony  című filmjében. Belsőépítésze többek között a budapesti Terror Háza Múzeumnak. Épületeiben, film- és színházi díszleteiben, képzőművészeti munkáiban hidat épít a múlt és a jelen között. Munkásságáért 2002-ben Kossuth-díjjal tüntették ki. 

INGYENES PROGRAM

Esemény megosztása

bottom of page