top of page

aug. 11., K

|

GARTEN BÁZIS

PÓDIUM: #kortarsmagyarfotografia

Mészáros László, Neogrády- Kiss Barnabás, és Csizik Balázs kortárs fotográfusokkal beszélget Surányi Mihály szakember.

A regisztráció le van zárva
Egyéb rendezvények
PÓDIUM: #kortarsmagyarfotografia
PÓDIUM: #kortarsmagyarfotografia

Idő és helyszín

2020. aug. 11. 19:00 – 21:00

GARTEN BÁZIS, Lovas, Fő út 12.

Az eseményről

"Rendelésre főleg reklámfotókat készítek, ezen belül tárgy vagy étel-italfotót, autófotózástól egészen a többszereplős reklámfotóig mindent csinálok közel harminc éve. A művészi képeken pedig megélem a fantáziám szabadságát." - nyilatkozza egy interjújában fotográfusi pályájáról Mészáros László. Munkái egyre hangsúlyosabban vannak jelen a hazai és nemzetközi művészeti fotográfia világában. Bevallása szerint képalkotására klasszikus festők voltak a legnagyobb hatással. Közülük is Munkácsy az, aki leginkább formálta látásmódját. 

Terápiából kezdett el fényképezni, mikor kamaszkori agydaganat műtétje után minden megváltozott benne és körülötte.  Látása is sérült,  asszimetrikussá vált, a világ jobb oldalatöbbé nem volt látható számára. Neogrády-Kiss Barnabás azóta is vizsgál és  rekonstruál. A fotó médiumát segítségül hívva próbálja leképezni a világ másik oldalát. Maga számára, ami nem látható, és mások számára, ami általa látható. Látást vizsgáló új projektjével a Capa-nagydíj 2020 ösztöndíját nyerte el. 

Csizik Balázs a Budapesti Műszaki Egyetemen tanult vizuális kommunikációt. Figyelme a fotográfia mellett a konstruktivizmus és szuprematizmus redukált absztrakt formái felé irányult.  Képein természet és ember alkotta környezet kerülnek egymással ellentétbe. 

Esemény megosztása

bottom of page