PÓDIUMBESZÉLGETÉS

GYŰJTÉS NŐI SZEMMEL

IDŐPONT

2020. augusztus 5., szerda 18:00

CÍM

Garten Bázis 8228 Lovas, Fő út 12.

BELÉPŐ

1500 Ft-os napijegy, mely ezen a napon minden programra érvényes

18 éves korig ingyenes

lovasi lakcímkártyával rendelkezőknek és nyugdíjasoknak félárú

Kelen Anna a Virág Judit Galéria művészettörténésze, Kovács Krisztina a Várfok Galéria művészeti vezetője  és Gereben Katalin műtárgypiaci szakértő, művészeti újságíró beszélgetése a nők növekvő szerepéről a nemzetközi és hazai műkereskedelemben.

 

Kovács Krisztina művészettörténész, a Várfok Galéria művészeti vezetője. Az ELTE művészettörténet szakán végezte tanulmányait, 2007-ben ösztöndíjjal a perugiai Universitá degli Studin tanult. 2008-ban felvételt nyert az 1990-ben, Magyarország egyik első kortárs magángalériájaként alapított Várfok Galériába, melynek 2016 januárja óta a művészeti vezetője. 2013 óta galéria marketinget és menedzsmentet tanít a Werk Akadémia Képzőművészeti Menedzser képzésén, 2019-ben a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem felkérésre angol nyelvű Visual Arts Management & Art Curation kurzust indított az egyetemen.

Kelen Anna művészettörténész, az ELTE szociológia, politológia és művészettörténet szakán végezte tanulmányait, ösztöndíjjal tanult Belgiumban és Finnországban. Közel 10 éve dolgozik a Virág Judit Galériában. Szakterülete az 1920-as és 1930-as évek magyar festészete. Rendszeresen tart előadásokat, tárlatvezetéseket a modern magyar festészettel illetve a műkereskedelemmel kapcsolatos témákban.

 

Gereben Katalin művészettörténész, az Equilor Befektetési Zrt. Gyűjteményének kurátora: "Jogászból lett művészettörténészként mindig kicsit kettős (mondhatjuk skizofrén) módon állok a művészethez/művészeti piachoz, egyszerre gyakorlatiasan ugyanakkor a számomra lenyűgöző alkotások csodálatában könnyedén elveszve. Ezzel részben azt akarom mondani, hogy a két dolog: a műélvezet tiszta szívvel és a művek értékének, értékállóságának, gyűjteménybe illőségének figyelése nem ellentétes tevékenységek, jól megférnek egymással. Sokféle gyűjtő van, különböző szemlélettel, sőt a nézeteink a gyűjtés lényegéről időközben változnak. Egy céges gyűjtemény építése és a saját életterünkbe összeválogatott alkotások is más-más szempontok alapján működnek, ám a gyűjtő vagy a kurátor személyiségének lenyomata mindenképp tükröződik a gyűjtemény összeállításában, és ez egy izgalmas, személyes kaland  bárkinek, aki valamilyen módon megérintődött a művészet szeretetével, a gyűjtés izgalmával."

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Ha kérdése van, írjon nekünk!

8228 Lovas, Fő út 12. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon
Kelen Anna