Copy of tpoe_koons_1.jpg
08.01. vasárnap 21:00
-
Nagy Gyula Galéria
Lovas, 8228 Fő Út 12.
Senki többet

színes, amerikai feliratos dokumentumfilm, 98 perc

A kortárs művészeti világ útvesztőit körüljárva, a Senki többet című dokumentumfilm feltérképezi, hogy a művészetnek ma milyen szerepe lehet a materialista, fogyasztás központú társadalomban. A film megszólaltat öntörvényű műgyűjtőket, hírhedt műkereskedőket, hétpróbás galeristákat, tapasztalt árverésvezetőket, valamint olyan kortárs képzőművészeket, mint Jeff Koons, Gerhard Richter és Njideka Akunyili Crosby, vagy az egykori legendát, Larry Poons-t. A film bemutatja, hogy a modern társadalmi értékrendek változása hogyan hat a művészeti piac dinamikájára, avagy hogyan lehet beárazni a beárazhatatlant.

Basquiat és Gerhard Richter festményei több tíz millió dollárért kelnek el aukciókon, Jeff Koons a Rockefeller Centernél felállított gigantikus felfújható balerina szobra vagy Maurizio Cattelan a Guggenheim Múzeumban installált tömör aranyból kiöntött WC-kagylója csak úgy vonzza a látogatókat. Manapság a művészet látványossággá vált, nem szól másról, mint dollárkötegekről és címoldalakon való megjelenésekről. A modern társadalom kevésbé figyel oda a művészet esztétikai és szociális értékeire, mindinkább a nagy brandekre és a bizniszre. Sokan azt gondolják, hogy a kortárs művészet világa a legfelső osztályok játszótere – exkluzív befektetés, ami az átlagember számára elérhetetlen. Sorra nyílnak a minél elitebb művészeti vásárok szerte a világon, ahol a műgyűjtők az aukciók alkalmával kedvükre cserélgetik a becses műtárgyakat, majd raktárcsarnokokban halmozzák fel azokat.

 

Vajon épp egy művészeti válság kellős közepén tartunk? Lehet-e a művészet értékét dollárban és centben meghatározni? Hogyan lehet a művészet értékét megállapítani és ki dönti el, hogy mi alapján tegyük ezt? Vajon a művészeti piac bénítólag hat a múzeumokra és a látogatókra? És talán, ami a legfontosabb: a felfokozott ütemű fogyasztás hogyan hat a művészekre és alkotásaikra?

 

Ezekre a kérdésekre keresi a választ a film, miközben próbál eloszlatni néhány gyakori tévhitet a művészet világával kapcsolatban és mindezt dinamikus és szórakoztató módon teszi. A film páratlan betekintést nyújt a kortárs képzőművészet rejtett világába, ahol semmi nem az, aminek látszik. A művészekkel, műkereskedőkkel, műgyűjtőkkel és árverésvezetőkkel készített interjúk láttán érthetővé válik, hogy hogyan működik a művészeti piac és hogy milyen nehézségekkel kell egy művésznek szembenéznie manapság egy olyan világban, ahol a siker villámgyorsan jön, de ugyanolyan hamar el is illan, hiszen még a legnagyobb tiszteletben tartott művészek is küszködnek, hogy megfeleljenek a piac elvárásainak anélkül, hogy művészi szabadságuk ne sérüljön.

 

A Senki többet egy összetett portré a kapitalista, fogyasztás-orientált jóléti társadalomról, ami saját magát konfrontálja. A film görbe tükröt tart a modern társadalom elé, de kihangsúlyozza a művészet transzcendens mivoltát, amire nekünk embereknek égető szükségünk van ma is.

A film 12 éven aluliak számára

nem ajánlott.

1920px-12_icon_TV_(Hungary).svg.png
Jegyinfomációk

Jegyár: 1500 Ft

-
Helyszíni jegyvásárlás:
2021.07.31. - 2021.08.21.
-
Nagy Gyula Galéria,
8228, Lovas, Fő út 12.

A helyszínen készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőség biztosított. 


Lovasi lakcímkártyával a lovasi programok,
felsőörsi lakcímkártyával a Fotóudvar programjai ingyenesen látogathatók.

18 év alatt ingyenes a belépés.
Nyugdíjasoknak és 18 év feletti diákoknak félárú jegyeket biztosítunk.

(A kedvezmény online jegyvásárlás esetén nem érvényesíthető)

Megközelítés
Lovas, 8228 Fő út 12..
Artboard 3 copy0.png

Az alsóörsi vasútállomásig, onnan 15 perc séta.
Autóbusszal Veszprémből és Balatonfüredről a 7345-ös járattal. 

7345-ös menetrend

Artboard 30.png

Veszprémből a 73-as útról Felsőörs felé letérve.

A Balaton felől a 71-es útról Alsóörsnél Lovas felé letérve.

GPS: 46.99297356496001, 17.958712649228975

Artboard 3 copy 20.png

A BalatonBike365 útvonaltervező és applikáció segítségével.

Applikáció hamarosan!

www.balatonbike365.hu

Parkolási lehetőség

Autóknak a lovasi önkormányzat által biztosított területen:
1. a lovasi önkormányzat udvarán.
2. a galéria kertje mögötti tisztáson. 


 

KÉRJÜK AZ AUTÓVAL ÉRKEZŐKET, HOGY
A GALÉRIA ELŐTTI JÁRDÁRA NE PARKOLJANAK, MERT NEM ENGEDÉLYEZETT, ÉS BÜNTETÉST VONHAT MAGA UTÁN.

Bringásoknak az udvaron biztosítunk biztonságos parkolási lehetőséget. Ugyanitt szervízláda és elsősegély csomag is rendelkezésre áll. 

parkolas.jpg