Az alapítókról

Bánki Ákos

képzőművész, kurátor

A festészet mellett pályám kezdete óta szervezek kiállításokat, ezzel is támogatva a kortárs kultúra ügyét, a fiatal művészek pályakezdését. A mű-Vész Pince, a Roham Galéria és a Latarka Galéria alapítója vagyok.  Az utóbbi időkben filmeket készítek a magyar művészettörténet fejezeteiről. Két és fél évvel ezelőtt kurátorként csatlakoztam a Resident Art művészeti ügynökséghez. Budapest után most a balatoni közönséghez szeretném a kortárs kultúrát eljuttatni, testközelbe hozni.

Schneller János

művészettörténész, kurátor

Tíz éve foglalkozom kortárs művészettel és műkereskedelemmel. Kurátori tevékenységem során több tucat kiállítást, vásárt és aukciót szerveztem. Négy éve művészeti témájú sétákat és műterem látogatásokat vezetek Budapesten, alkalmat teremtve ezáltal arra, hogy az érdeklődők személyesen is megismerkedhessenek a művészekkel. 2015-ben indítottam útjára a Resident Art nevű ügynökséget, melynek keretében három évig működtettem galériámat Budapest belvárosában. Jelenleg a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum kurátoraként dolgozom. Nagy lendülettel fogtam hozzá a Resident Art Garten szervezésébe, melynek jövőjében bízom.

Munkatársak

Tóth Hajna

Artmozitermekben SuliMoziztatom

az ifjúságot Budapesten,
Desiré nevű nemzetközi színházi fesztivált szervezek Szabadkán,
a Metanoia Artopédia nevű független színházi csapattal dolgozom együtt Szegeden, a Resident Art munkáját

a kezdetektől szupportolom (e-mailezek, posztolok, hírlevelezek).

  A Gartenben a filmes programért felelek és a napközis képzőművészeti tábort szervezem.

Solymosi Mór

Tervezőgrafikusként konceptuális arculatokat, tipográfiákat tervezek. A kortárs művészet elkötelezettjeként a Rombusz Műhely és a ContextUs.hu alapító tagja vagyok. Az elmúlt években a Garten alapítókkal a RAF és a Ziggy, Garten 2019-20 projekteken dolgoztunk együtt. Jelenleg Londonban élek és sokat utazok metróval.

Batka Annamária

Weblapot tervezek, művészeket kérdezek, blogolok, tartalmat gyártok. Bízom benne, hogy vidám lesz az a pár hét, amit Lovason együtt tölthetünk.

Koncz Zsuzsa

Az Art Cage Budapest vizuális művészeti platform alapítójaként autodidakta módon tanultam bele az online marketingbe. A Budapest Art Factory mellett immáron a  RAF/Garten csapat munkáját is segítem, elsősorban az online tartalmakért és social media kampányokért felelek.

Poják Gregor Judit

A művészet irátni szeretet és egy "nemvéletlen találkozás " kanyarított először a Ferenczy Múzeumi Centrumba programszervezőnek, majd a Gartenbe sajtósnak; ezelőtt reklámügynökségi és kommunikációs területeken dolgoztam.
Mindezek mellett pedig a Szimultán művészeti iskolában a kortárs ékszerkészítés rejtelmeivel is ismerkedem. A Garten szerelem, remélem sokáig tart. ;-)

Stefan Osnowski

Németországban születtem, négy éve Budapesten élek, alkotok és tanítok.

Képzőművészeti munkáimban a legrégebbi grafikai eljárás, a fametszet technikájának újszerű felhasználásával kísérletezem.  A Garten ideje alatt a napközis képzőművészeti tábort vezetem, ahol a gyerekek különböző képalkotó technikákkal kísérletezhetnek majd. 

Ha kérdése van, írjon nekünk!

8228 Lovas, Fő út 12. 

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon