top of page
biciklis.jpg
Biciklivel kiállításra

Tárlatvezetés két keréken három település között

A biciklitúrával egybekötött tárlatvezetésen a résztvevők a Garten felsőörsi, lovasi és csopaki tárlatait tekinthetik meg.

A túra a Felsőörsi Fotóudvarban kezdődik, ahol Mucsi Emese, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ kurátora várja az érdeklődőket, hogy körbevezesse őket az Érzelmeink története címet viselő szabadtéri installáció- és kiállítás sorozaton. 

A következő állomás Lovas, azon belül is a Nagy Gyula Galéria, ahol a Garten Balaton Művészeti Vásár két kurátora, Bánki Ákos és Schneller János vezetésével ismerkedhetnek a résztvevők a kortárs festészeti tendenciákkal. 

Ezután a lovasi Malomvölgyi út végében található, ligettel körbevett Márffy Házhoz vezet a túra útvonala, ahol a Zalaszentgróti Művésztelep szabadtéri szobor installációit csodálhatják meg az érdeklődők. Ugyanitt Kása Béla fotográfus szintén szabadtéri fotókiállítása is megtekinthető a cigányság kultúrájáról. 

A túra utolsó állomása a csopaki ZM&G galéria, melynek kertjében Zámbó Attila szobrászművész vöröskőből és gránitból készült, absztrahált, ironikus állatszobrai között sétálhatnak a látogatók. A belső kiállítótér Robitz Anikó Fény és felület című kiállításának ad helyet.

A túrát az állomások között Ferencsin Imre, a Magyar Kerékpáros Szövetség munkatársa, a BalatonBike365 applikáció fejlesztője és Fekete Viktória művészeti menedzser vezetik. 

236119119_379575716842605_1791673482914539116_n.jpeg
08.12. csütörtök 16:00
-
Fotóudvar
Felsőörs, 8227
Szabadság tér 5.
-
Nagy Gyula Galéria
Lovas, 8228
Fő út 12.
-
Márffy Ház
Lovas, 8228
Malomvölgyi út 35.
-
ZM&G
Csopak, 8229
Bene dűlő út 1. 

 

Jegyinfomációk
Jegyár: 2500 Ft-os napijegy
Online: TIXA.HU

Helyszíni jegyvásárlás:
2021.07.31. - 2021.08.21.-Nagy Gyula Galéria,8228, Lovas, Fő út 12.
Programkezdés előtt a Felsőörsi Fotóudvarban.


A helyszínen készpénzes és bankkártyás fizetési lehetőség biztosított. K&H Szépkártyát elfogadunk.

Lovasi lakcímkártyával a lovasi programok felsőörsi lakcímkártyával a Fotóudvar programjai ingyenesen látogathatóak. 

18 év alatt a belépés ingyenes.


Nyugdíjasoknak és 18 évnél idősebb diákoknak a belépés félárú. (A kedvezmény online jegyvásárlás esetén nem érvényesíthető)

 

A Felsőörsön induló és Csopakon befejeződő, tárlatvezetésekkel egybekötött bringatúra teljes hossza 11 km (118 m szintkülönbséggel). A legmeredekebb emelkedő sem haladja meg a 7%-ot, azaz a táv átlagos edzettséggel könnyen teljesíthető. A túra végig aszfalton halad. Felsőörs és Lovas között kerékpárúton és kisforgalmú közúton, majd Lovastól Csopakig pár száz méter kivételével (itt forgalmasabb közúton) szintén kisforgalmú közúton tekerünk végig. (Időjárástól függően az útvonal csekély mértékben változhat).

Kérünk minden érdeklődőt, hogy jó műszaki állapotban lévő biciklivel, kényelmes és az időjárásnak megfelelő öltözékben érkezzen.

A kerékpártúrához mindenki csak saját felelősségére csatlakozhat. Bukósisak viselése javasolt. Gyerekek csak felnőtt/szülői felügyelettel vehetnek részt, kizárólag bukósisakban.

bottom of page